Ο Ανδρέας Λάζαρης είναι παντρεμένος με την Μάριον Σάους-Λάζαρη και έχει δύο παιδιά την Άλμα-Μαρία και τον Γιώργο. Γεννήθηκε στην Πάτρα την 1-1-1962 , όπου και τελείωσε την βασική του σχολική εκπαίδευση αποφοιτώντας το 1979 από το 3ο Γυμνάσιο Πατρών.

Το 1979 μετέβη στην Γερμανία, όπου παρακολούθησε μαθήματα γερμανικής γλώσσας και το Studienkolleg στο Πανεπιστήμιο του Saarbruecken.

Από το 1981 έως το 1984 παρακολούθησε μαθήματα στην αρχιτεκτονική σχολή του πανεπιστημίου του Kaiserslautern , όπου παρέλαβε το προδίπλωμα αρχιτεκτονικής. Από το 1984 έως το 1988 παρακολούθησε μαθήματα στην αρχιτεκτονική σχολή του πανεπιστημίου του Hannover, όπου παρέλαβε το δίπλωμα αρχιτεκτονικής.

Στη διάρκεια των σπουδών του εργάστηκε, σαν επιστημονικός βοηθός στο Ινστιτούτο για θεωρία της Αρχιτεκτονικής στην Αρχιτεκτονική σχολή του Πανεπιστημίου του Αννόβερου, καθώς και ως ελεύθερος συνεργάτης στο Αρχιτεκτονικό Γραφείο Stadt und Haus στο Αννόβερο. Διακρίθηκε το 1988 με βραβείο από την «Ομοσπονδιακή ένωση εταιρειών σκυροδέματος» της Γερμανίας σε παγγερμανικό διαγωνισμό για την αρχιτεκτονική του μελέτη «Κατοικία στο Lindhorst».

Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1988 , όπου και δημιούργησε το Αρχιτεκτονικό του γραφείο στην Πάτρα. Από το 1988 έως σήμερα ασχολείται με αρχιτεκτονικές μελέτες ιδιωτικών και δημόσιων έργων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό , έχοντας μία διάκριση (εξαγορά) στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για τον «Διαμόρφωση του μώλου Αγίου Νικολάου Πατρών» και ένα Β΄ βραβείο στον Πανελλήνιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό Ιδεών για το «Συντήρηση – επανακατασκευή – επανάχρηση του κτιρίου Κονάκι Αβέρωφ» στην Λάρισα.

Από το 2002 έως το 2010 δίδαξε ως εργαστηριακός συνεργάτης στο ΑΤΕΙ Πατρών στο τμήμα Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων κυρίως στο μάθημα Σχεδιασμός-Ειδικά Κτίρια. Αναλαμβάνει ελέγχους δόμησης, ενεργειακές επιθεωρήσεις και εκτιμήσεις αξιών ακινήτων. Από το 2012 έως το 2017 υπήρξε Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Νομού Αχαΐας.